Nytt namn, nya ägare, nya modeller - allt blir nytt när bilmärket SsangYong i veckan lanserades i en helt ny kostym. Tajmingen är perfekt när RSA idag kan släppa nyheten att de nu tecknat avtal om att bli importör för det sydkoreanska bilmärket i Norge, Sverige och Danmark.

Sedan 90-talet har den sydkoreanska bilindustrin tagit den globala bilmarknaden med storm med varumärkena Kia, Hyundai och SsangYong.

Under 2022 förvärvade industrijätten KG Group biltillverkaren SsangYong. KG Group är ett koreanskt konglomerat med finansiella muskler som äger ett stort antal företag inom bl a stålindustri, kemikalier, medieindustri, fintech, detaljhandel, förnybar energi, logistik – för att nämna några. De nya ägarna lanserar nu bilmärket i en helt ny kostym.

Förra veckan meddelade KG Group att SsangYong kommer att byta namn till KGM, och bilar kommer att säljas under namnet KGM. Namnbytet symboliserar början på en ny era för bilmärket.

Bilmärket har omfattande distribution över hela världen och är nu verksamt i 126 länder med Europa inkluderat.

Nu bekräftar RSA att de har tecknat avtal med KG Group om att starta upp som importör av bilmärket i Norge, Sverige och Danmark.

 

Frank Dunvold, VD för RSA Group, är glad att kunna meddela att ett spännande samarbete inleds.

"Tidpunkten för den skandinaviska lanseringen sammanföll med KG Groups tillkännagivande av namnbytet och en mycket expansiv produktplan.

Vi ser fram emot att börja som importör för ett sydkoreanskt bilmärke, eftersom landet har visat enorm styrka och stor framgång som biltillverkare. Nu är vi redo att lansera KGM i en helt ny skepnad för den skandinaviska bilmarknaden. KG Group har extremt aggressiva och expansiva planer för den kommande tiden, och vi ser fram emot att inleda detta. Vi har stora ambitioner för samarbetet, säger han.”.Expansiv produktplan och digitalt engagemang

KGM har också ambitioner att bli konkurrenskraftiga på den globala fordonsmarknaden genom online-anslutning och utveckling av SDV (Software Defined Vehicle) baserat på integrationen av OTA och autonom körning.

Petter Nordesjö, vd för RSA Sverige och chef för KGM i Sverige, kommenterar satsningen.

”RSA Sverige kommer att representera KGM som en traditionell importör och omedelbart börja rekrytera återförsäljare med fullserviceanläggningar över hela Sverige.”.

Han fortsätter ”målsättningen är tydlig i att bygga upp ett nätverk med både försäljning och service. Kombinationen av nya moderna produkter, ett starkt nationellt återförsäljarnätverk, digitala och sociala plattformar samt RSA’s långsiktighet kommer vara en stark grund till att vi kommer att lyckas i vår satsning.”.

 

KGM och RSA planerar att lansera ett antal nya bilmodeller – både el- och fossildrivna. Inom en snar framtid kommer fyra nya fordon att lanseras: en medelstor elektrisk pickup, en elektrisk SUV i full storlek, en kompakt elektrisk SUV och Torres EVX i elektrisk version

Dessutom kommer KGM att vidareutveckla traditionella modeller som Rexton (SUV) och Musso Grand Pickup, som har varit central för SsangYongs portfölj. Båda modellerna kommer att lanseras i helt nya versioner under sommaren.

Besök www-kg-mobility.se

Om KGM

Bilmärket KG, tidigare SsangYong, grundades 1954 och är en av de tre stora biltillverkarna i Sydkorea. Idag är bilmärket känt som KGM. Sedan 1980-talet har företaget utvecklat fyrhjulsdrivna fordon och är känt för innovativ teknik och god kvalitet. KGM ägs idag av industrijätten KG Group.

Bilmärket har omfattande distribution i Europa och resten av världen och är nu verksamt i 126 länder.Om RSA

RSA är en nordeuropeisk bilimportör i 12 länder och är officiell distributör av KGM i Norge, Sverige och Danmark. Som ett privatägt företag med en historia som går tillbaka till 1936 har RSA utvecklat starka varumärken på många marknader. Sedan starten har mobilitet och transport varit utgångspunkten i alla faser av företaget.

RSA har idag sitt huvudkontor i Drammen och har även väletablerade kontor i Sverige, Danmark, Finland, Polen och Tyskland. RSA har redan byggt upp ett stort återförsäljarnätverk som spänner över norra Europa med varumärkena Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD och JAC.

För mer information kontakta RSA Sverige, Petter Nordesjö, på info@rsasverige.se