Om KGM

KGM är ett globalt, högteknologiskt företag som sedan årtionden erbjuder ett brett utbud av bilar med äkta koreansk kvalitet. Företaget är en av de största biltillverkarna i Sydkorea.

Om KGM

KGM är ett av Sydkoreas tre största bilmärken, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1954. Bilmärket har under många år varit känt som SsangYong, men bytte namn till KGM 2022.

Bilmärket har varit en nyckelspelare i utvecklingen av Sydkoreas bilproduktion, med ett dedikerat fokus på att leverera pålitliga och innovativa bilar. Huvudkontoret ligger i Pyeongtaek, Sydkorea.

KG Group

SsangYong förvärvades av KG Group 2022. KG Group är ett koreanskt konglomerat med stora finansiella muskler, som äger en lång rad företag inom stålindustri, kemikalier, media, fintech, detaljhandel, förnybar energi och logistik.

De nya ägarna lanserade bilmärket i en helt ny skepnad 2022 under namnet KGM. Namnbytet symboliserade starten på en ny era för bilmärket.

En global aktör

KGM har nått stora framgångar på den globala marknaden. Bilmärket har en omfattande distribution i Europa och resten av världen och är nu verksamt i 126 länder. Som en del av sin expansionsstrategi har KGM öppnat flera kontor runt om i världen.

En pionjär inom fyrhjulsdrift

Sedan 1980-talet har företaget varit känt för att utveckla fyrhjulsdrivna fordon med innovativ teknik och hög kvalitet. Modellerna Musso och Korando har ingått i KGM:s portfölj sedan starten på äventyret med fyrhjulsdrift, och är idag två av KGM:s mest populära modeller.

Under de senaste åren har företaget utvecklat flera eldrivna modeller och är fast beslutet att vara en hållbar aktör.

Idag investerar företaget betydande resurser i att även utveckla avancerade elmodeller som inte bara ger en miljövänlig körupplevelse, utan också bibehåller den kraft och prestanda som du förväntar dig av ett KGM-fordon.

KGM i Norge

RSA har varit importör för KGM i Norge, Sverige och Danmark sedan 2023 och har snabbt byggt upp ett stort återförsäljarnätverk i hela Skandinavien.

Filosofin för RSA och KGM i Sverige är att vara en närvarande aktör med god geografisk täckning – både i storstäder, mindre orter och i digitala kanaler.

Om RSA

RSA är en nordeuropeisk bilimportör med verksamhet i 12 länder och är officiell distributör för KGM Mobility i Norge, Sverige och Danmark. Som ett privatägt företag med en historia som går tillbaka till 1936 har RSA utvecklat starka varumärken på många marknader. Sedan starten har mobilitet och transport varit utgångspunkten genom företagets alla faser.

Idag har RSA sitt huvudkontor i Drammen, Norge, och har även väletablerade kontor i Sverige, Danmark, Finland, Polen och Tyskland. RSA har redan byggt upp ett stort återförsäljarnätverk som sträcker sig över norra Europa med varumärkena Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD och JAC.

.

Har du några frågor till oss?

Fyll i kontaktformuläret nedan!

Välj din återförsäljare

Välj en återförsäljare

Jag vill ha kontakt

Välj varför du vill ha kontakt

Din kontaktinformation

Vi delar inte din e-post med andra och du får bara information om KGM från våra återförsäljare. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy här.